Waarom Legion zo kneitergeniaal is!

Ergens midden op de dag kwam de trailer van Legion voorbij op mijn tijdlijn. Puur uit verveling klikte ik erop. Een minuut later was ik verkocht.

 

Legion is een serie in het X-Men universum, gecreëerd door Noah Hawley, bekend van de geweldige serie Fargo. Ik moet er even bij zeggen dat ik onwijs fan ben van Fargo. Alleen de nieuwste afleveringen doen vermoeden dat de serie zwaar heeft geleden onder het bedenken van Legion. Noah Hawley heeft het derde seizoen van Fargo gemaakt terwijl hij Legion maakte. En alsof dat al nog niet gek genoeg was heeft hij nog een roman geschreven. En ja, dan kun je niet verwachten dat alles perfect tot stand komt.

Legion in ieder geval wel. Legion ligt onwijs dicht tegen perfectie aan. Legion is zó verschrikkelijk goed, dat Daredevil gewoon lachwekkend wordt.

Laat ik eerst even beginnen met het plot, uiteraard zonder spoilers:
David (Dan Stevens) is een jongen die al zijn hele leven kampt met de vervelende ziekte schizofrenie. Hierdoor is hij in een psychiatrische instelling beland. Op een dag wordt er een eigenaardige blondine (Rachel Keller) opgenomen. David ziet haar wel zitten en zo ontstaat een relatie. Een aparte dan, want om een of andere reden mag hij haar niet aanraken. Wanneer hij dat toch doet ontstaat er een kettingreactie aan gevolgen. En dan, dan begint het geniale, fantastische, magistrale verhaal pas echt… Want is David wel wie hij denkt dat hij is?..

Syd dance.gif

Waarom is Legion zo geniaal?

Legion moet je eigenlijk niet zien als een gewone serie. Je moet het zien alsof je naar een kunstwerk zit te kijken. Of nog beter, dat je zelf in het kunstwerk zit. Je kijkt je ogen uit naar de symmetrische beelden, het onwijs slimme gebruik van kleuren. Want; over bijna elke kleur of verlichting die je ziet is nagedacht.

Het is soms alsof je naar LSD zit te kijken. David wordt zo nu en dan gek en trekt je daar helemaal in mee. Alles wat je ziet, zie je vanuit David zijn perspectief. Je word als kijker als het ware gemanipuleerd in wat je ziet.

David dance

En dan heb ik het nog geeneens over de bad-guy gehad. Ik kan er helemaal NIKS over zeggen zonder te spoilen. Maar, dit is de allerbeste superheldenvillain sinds de Joker.. De slechterik is alles behalve oppervlakkig. Angstaanjagend en verleidelijk op hetzelfde moment.

Dat is ook één van de dingen die Legion zo geweldig maakt: Het eigenen van diverse genres. Van pure romantiek tot sci-fi tot zelfs bijna horror Legion beheerst het tot in de perfectie. En je hoeft geeneens een Marvel fan te zijn om dit leuk te vinden. Integendeel: Ik heb een hekel aan cliché superheldenfilms en series. Maar dit is echt iets wat je nog nooit gezien hebt…

tumblr_ol6ifrAtBU1rylr5to1_540.gif

Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar het belangrijkste is dat jij het zo snel mogelijk gaat kijken. En dan niet alleen de eerste aflevering. Dat was dan wel de aflevering die mij volledig heeft overtuigd, het wordt daarna alleen nog maar beter…

Veel beter..

2 comments

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s