Mijn favoriete films (1, 2)

Ik ben pas 17 jaar, en ik heb nog vele films te zien. Wel houd ik bij hoeveel films ik al heb gezien via Letterboxd. Dat zijn er op dit moment 629. Van deze 629 films zijn er maar een paar films die ik 5 sterren heb gegeven. Elke zaterdag behandel ik zo’n film.

Deze week zijn dat er twee: Lethal Weapon 1 en 2

Verhaal
Een suïcidale politieagent (Mel Gibson) die recent zijn vrouw heeft verloren wordt in het team gezet met een oude politieagent (Danny Glover) die zich klaarmaakt voor zijn pensioen. Samen zijn ze 2 anti-polen die een vermeende zelfmoord van een prostituee moeten oplossen. Hierop beleven ze vele avonturen en groeien de 2 agenten onder het genot van actie en humor steeds meer naar elkaar toe.

Mel Gibson
Persoonlijk vind ik Lethal Weapon 1 & 2 de beste films waarin Mel Gibson ooit heeft gespeeld. De geniale manier waarop hij Martin Riggs neerzet is heerlijk om keer op keer naar te kijken. De man is zo impulsief neergezet dat hij je steeds weet te verrassen. Hij is helemaal gestoord en iedereen in zijn omgeving reageert daar weer op een andere manier op.

4e221f4c97484141f0f1adf236876819.gif

Chemie
De chemie tussen de 2 hoofdpersonen is verschrikkelijk goed. Een hele hoop films kunnen hieraan een voorbeeld nemen. De acteurs lijken wel voor elkaar gemaakt te zijn en geven de film een warm hart. Hachelijke situaties vormen deze 2 personen en laten ze naar elkaar toe groeien.

Lethal-Weapon-500x278.png

Sfeer
De sfeer in de Lethal Weapon is typisch jaren-80. Schitterende beelden van LA, heerlijke jazz-muziek en vooral een hoop kogels dragen bij aan de geweldige vibe.

Waarom een 10?
De eerste 2 Lethal Weapon films zijn geniaal en weten als geen andere film een ontzettende glimlach op mijn gezicht te toveren. De humor, de actie en de vibe weten een heerlijk gevoel bij mij los te maken. Een gevoel dat een hele dikke 10 verdient..

One comment

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s