Mijn favoriete films (3)

wp2073454.jpg

Ik ben pas 17 jaar, en ik heb nog vele films te zien. Wel houd ik bij hoeveel films ik al heb gezien via Letterboxd. Dat zijn er op dit moment 633. Van deze 633 films zijn er maar een paar films die ik 5 sterren heb gegeven. Elke zaterdag behandel ik zo’n film.

Deze week: Shutter Island

 

Verhaal
Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) en zijn partner Chuck Aule (Mark Ruffalo) gaan naar het eiland Shutter Island om een ontsnapte moordenaar te zoeken. Het eiland is een inrichting voor gestoorde criminelen. Maar tijdens hun zoektocht ontdekt Teddy dat er misschien iets heel anders aan de hand is…

Psychologisch
Shutter Island is naast een mysteriefilm ook een psychologische thriller. Dit wordt geïntroduceerd door de wrede, aparte dromen die Teddy krijgt. Die dromen en de vele psychologische aspecten in deze film kunnen best als eng worden ervaren. Ook de vele gestoorden die op het eiland rondlopen zijn geen mensen die je op straat zou willen tegen komen…

Sfeer
Vanaf het moment dat de hoofdpersonen op het eiland komen, is het alsof je zelf ook op het eiland zit. De tijd waar ze zich in bevinden voelt ook als vertrouwd. De sinistere sfeer die er hangt, de spanning, de schrikeffecten. Shutter Island deinst er niet voor terug en omhelst je met een onheilspellend gevoel. Ik vind het altijd heerlijk als ik door een film helemaal wordt vastgepakt.

Acteerwerk
De cast bestaat uit topacteurs waaronder Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo en Ben Kingsley. Dat deze heren kunnen acteren staat vast, maar het zijn vooral de personages die interessant zijn. Vooral het personage van DiCaprio, die zijn emoties uitbundig los laat.

shutter-cry.gif

Waarom een 10?

Shutter Island is een meesterwerk. En het is heftig, ontzettend heftig.

Persoonlijk vind ik dit het beste wat Martin Scorsese geleverd heeft. Het verhaal zit magnifiek in elkaar, en is anders dan je zou denken. Het is vooral één zinnetje aan het einde van de film die het meest impact heeft. Een zinnetje wat de film perfect maakt. En als de film afgelopen is ben je compleet omver geblazen.

I love it!

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s