Dag van de Vermiste Kinderen

Vandaag, 25 mei, is het de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen. Een gegeven waar je liever niet aan wilt denken. Films doen dat wel. Er zijn talloze films over vermiste kinderen. In dit artikel licht ik er een paar uit.

Ransom

ransom-5.jpgRansom is een film waarin de zoon van een vader en een moeder, gespeeld door Mel Gibson en Rene Russo, wordt gekidnapt. De film heeft een interessante twist ten opzichte van andere kidnapfilms. In plaats van losgeld te betalen aan de kidnappers wordt er een beloning uitgereikt aan de mensen die de daders te pakken weten te krijgen. Leuk concept wat ook nog eens op sterke wijze wordt uitgewerkt.

Gone Baby Gone

maxresdefault (7).jpg
Gone Baby Gone is een hele heftige film. Ben Affleck regisseerde deze film, en zijn broertje Casey speelt de rol waarin hij de verdwijning van een kind op probeert te lossen. De film is heel spannend, ietwat grof, maar vooral erg dramatisch. En het heeft een twist waar je ‘u’ tegen zegt.

Changeling

059511-1_1920x1080_534844483651.jpgMisschien wel de beste film uit dit lijstje. Angelina Jolie speelt een fenomenale rol in een fenomenale film, geregisseerd door Clint Eastwood. Wanneer Jolie haar kind opeens is verdwenen wordt hij even later weer gevonden. Maar het blijkt helemaal niet haar kind te zijn. Wanneer Jolie dit aangeeft is er niemand die naar haar luistert, het is juist de politie die haar tegenwerkt. Een enorm heftige mysteriefilm wat tegen een meesterwerk aan ligt. Niet geschikt voor de tere zieltjes.

Raising Arizona

Raising Arizona 1.pngEen film die ik zelf bijzonder vond tegenvallen. Een hele eigenaardige slapstick-comedy uit de hand van de Coen Brothers. Nicolas Cage en Holly Hunter spelen een koppel welk wegens onvruchtbaarheid een baby kidnappen. Ik heb de film op een gegeven moment uitgezet omdat ik de enorm flauwe humor niet meer kon verdragen. Maar voor fans van slapstick en luchtigheid kan dit best wel eens een goede film zijn.

The Missing

The-Missing-images-9175ef49-2f85-4e96-9843-11d4af1784a.jpgEen western waarin de dochter van een vrouw, gespeeld door Cate Blanchett, wordt gekidnapt door indianen. Tommy Lee Jones speelt een goede rol in deze heftige, soms spirituele western. Ik had eerlijk gezegd een redelijke film verwacht, maar de film heeft mij zeer positief verrast.

Prisoners

prisoners-1920Een ijzersterke thriller met Hugh Jackman en Jake Gyllenhaal. Misschien wel één van de beste thrillers die ik ooit heb gezien. Wanneer het zoontje van Jackman en zijn vriendje opeens zijn verdwenen gaat Jackman persoonlijk op zoek naar de dader. Wanneer hij hem vindt doet hij er alles aan om de waarheid uit hem te krijgen. Gyllenhaal probeert hem daarin te stoppen. De film bevat een belangrijke kwestie: Tot hoeverre is iets rechtvaardig? Hoever kan je gaan om je kind te vinden?

Weet jij nog een goede film wat betreft vermiste kinderen?
En wat vind jij van het onderwerp?

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s