Welk filmpersonage zou jij willen zijn?

Een doorsnee Hollywood-film start met een hoofdpersonage die in een tweede-keus leven leeft. Een leven waar hij in eerste instantie niet voor zou willen kiezen, hij mist iets. Dit hoofdpersonage moet een groot probleem bevechten waarna hij aan het einde van de film een eerste-keus leven leeft. Happy end

Toen ik een paar dagen geleden de film Paterson zag, werd ik aangenaam verrast. De film gaat over een buschauffeur die gedichten schrijft. Elke dag is bijna exact dezelfde als de vorige. Een soort realistische Groundhog Day. Het hoofdpersonage leeft de hele film in een eerste-keus leven, er verandert gedurende de film helemaal niets. Ik dacht toen; ik zou hem wel willen zijn. Ook al gebeurt er niks, hij heeft een prachtige vrouw, een plezierige hobby en veel voldoening. Hij leidt een utopisch leven.

paterson-movie-1.jpg

Als je daar eens over na denkt…

Films wanen je soms in een droomwereld, evenals boeken, waar je het liefst niet meer uit wilt. Je wilt je laten opslokken door de sfeer. Je wilt een vuurwerkfeestje houden met Gandalf, knuffelen met Aslan, toveren met Harry Potter, vrijen met Rose op de Titanic. Maar wie je wil je nou werkelijk zijn?

4a113fa32e6d7d99bc38d5776ec0bfd5.jpg

In Big speelt Tom Hanks een jongetje dat door een uitgekomen wens volwassen is geworden. Ik zou hem wel willen zijn. Op een kinderlijke manier alles met een korreltje zout nemen, overal het plezier in zien.

tom-hanks-big-piano-scene.jpg

Ik zou wel Matthew willen zijn in The Girl Next Door. Sodeknetter, wat is die Elisha Cuthbert een knappe vrouw. Als zij mijn buurvrouw zou zijn zou ik binnen de kortste keren een kopje thee komen drinken…

The-girl-next-door

Maar daar houdt het dan toch wel op. Als ik zo door alle films blader die ik heb gezien zijn er weinig films waarbij ik zou willen ruilen met het hoofdpersonage. Waarschijnlijk zijn de obstakels die hij of zij tegenkomt toch te onaantrekkelijk om mee te maken. 

Heb jij weleens een film gezien waarbij je zeker weten met het leven van een (hoofd)personage zou willen ruilen?

Welk filmpersonage zou jij willen zijn?

One comment

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s