Bizarre beelden in House of Cards

Sinds een paar dagen staat het nieuwe seizoen van de veelgeprezen serie House of Cards online. Als je net zo’n fan als ik bent ben je waarschijnlijk meteen begonnen of heb je het seizoen al helemaal afgekeken. House of Cards had afgelopen jaar één persoon die de grootste marketing voor de serie regelde; de heer Donald Trump. Zijn benoeming tot president deed mensen serieus twijfelen of de hachelijke situaties in House of Cards wel zo hachelijk zijn.

Ik ga niet uitleggen waar House of Cards overgaat. Als je dat hebt gemist leef je waarschijnlijk onder een steen. Maar ik kan wel vertellen dat het nieuwe seizoen alle voorgaande seizoen overtreft wat betreft gekheid.

Wanneer Frank Underwood, gespeeld door Kevin Spacey, in de vorige seizoenen iemand voor zijn eigen bestwil had vermoord, was dat nog enigszins realistisch. Maar wanneer Frank Underwood met allemaal miljardairs en invloedrijke personen in rode Ku Klux Klan-achtige pakken en fakkels in de handen een reusachtige kraai aan het aanbidden is, dan ga je toch jezelf even afvragen waar je naar aan het kijken bent…”

ezgif.com-video-to-gif (2).gif

Juist, de Elysese Velden (Elysian Fields). Zo noemt Underwood in het begin van aflevering 8 van seizoen 5 de plek waar de duistere rituelen plaatsvinden. Tenminste; naast het verbranden van een soort gemummificeerd lichaam worden er niet meer rare taferelen getoond.

ezgif.com-video-to-gif (3)

Maar waar komt deze absurde scène zo plots vandaan? Waarom wordt dit vertoond in een serie waar bijna elke scène zich afspeelt in een kantoor in het Witte Huis?

Om maar met de deur in huis te vallen: Deze scène is allesbehalve absurd. Dit is realiteit. Een beetje googelen en je komt erachter dat de Elysian Fields een verzonnen naam is. De oorspronkelijke plek waar dit elitaire verkleedfeestje wordt gehouden is Bohemian Grove.

Laten we voordat we dieper in deze materie duiken vaststellen dat ik geen complotdenker ben. Het verschil met een complottheorie en waar we het nu over hebben is bewijs. Er zijn foto’s, er zijn video’s.

Als je je liever niet met deze sinistere dingen wilt bezighouden kun je nu het best stoppen met lezen. Want soms, soms is het fijner om jezelf van de domme te houden…

Laten we beginnen met de documentaire van Alex Jones. Een gozer die wel leeft op complottheorieën. Maar het gaat niet zozeer om de documentaire zelf. Maar vanaf 1 uur en 1 minuut zie je de beelden van de ceremonie waar de scène van House of Cards op is gebaseerd. De Cremation of Care.

Waar in House of Cards de kraai wordt benadrukt, is het in werkelijkheid een uil. In de minuten die verder volgen zie je een schouwspel aan lichten, vuur en op een gegeven moment hoor je de stem uit de uil en zie je later de uil naar voren komen.

Er wordt een lichaam verbrand. Er zijn geruchten dat dit om een mens gaat, of zelfs een baby of kind. Maar omdat ik bij de feiten wil blijven ga ik daar niet teveel op in. Dan wordt het toch teveel conspiracy thinking.

Een Youtuber is een paar dagen geleden, vlak na het uitkomen van House of Cards, het terrein op gaan rijden waar de Bohemian Club om de zoveel tijd bij elkaar komt. Er was op dat moment natuurlijk niemand. Een merkwaardig iets is dat hij tijdens zijn ritje langs een poort komt waarop twee babyhoofden te zien zijn. Dit zie je vanaf 4 minuten. Ik kan daar natuurlijk vrij weinig mee, maar het maakt de hele zaak er niet fijner op.

Maar wie komen er nou allemaal naar zo’n occulte bijeenkomst? Frank Underwood vertelt dat ook in het begin van de aflevering, maar of dat nou een juiste bron is, dat weet ik ook weer niet. De bekendste Bohemian-foto is die waar Ronald Reagan en Richard Nixon op staan.

Harvey_Hancock_at_Bohemian_Grove_1967.jpeg.jpeg

Vaak worden er vragen gesteld aan politici door mensen die de waarheid willen weten. Het bestaan van de Bohemian Grove wordt vrijwel altijd ontkend. In deze video zie je dat Bill Clinton de vraag op een persconferentie krijgt. Hij reageert met een grapje waarna de man door twee bewakers de zaal uit wordt gesleurd.

Zo zijn we tegen het einde van dit misschien wel verontrustende artikel gekomen. Ik heb geprobeerd niet te veel te speculeren maar met zichtbare feiten te werken. De scène uit House of Cards is geen onzin en heeft wel degelijk een kern van waarheid. Maar waarom deze serie daar aandacht aan besteedt is voor mij nog de vraag. Ik kan genoeg antwoorden verzinnen, maar ik zie het nut daarvan niet.

Wel ben ik mij wel bewust van wat het publiceren van dit artikel voor mij betekent.

Dus om te voorkomen dat mij hetzelfde lot van Zoë Barnes wacht zit ik momenteel ondergedoken bij president Petrov in Rusland…

See you on WikiLeaks 😉

Bron:
https://en.wikipedia.org/wiki/Bohemian_Grove

https://www.washingtonpost.com/blogs/blogpost/post/bohemian-grove-where-the-rich-and-powerful-go-to-misbehave/2011/06/15/AGPV1sVH_blog.html?utm_term=.ba0be99b940b

https://www.bustle.com/p/is-elysian-fields-a-real-secret-society-house-of-cards-sends-frank-to-a-retreat-for-dc-power-players-60460

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s