Waarom jij Cinetree moet gaan gebruiken!

”Waar Netflix een warenhuis is, is Cinetree een boetiek.” aldus Hanna Verboom, founder van Cinetree, in een interview met 7 Ditches. 

Bij Netflix draait alles om zo veel mogelijk content. Pareltjes of troep: Als mensen het maar kijken. De een na de andere Netflix-Original rolt er maar uit in de dominante VOD (Video on demand)-fabriek.

Maar gelukkig is er kleine concurrentie op de markt.

Zo is er Videoland, die eigenlijk gewoon het concept van Netflix jat en daar andere titels in gooit.

Videoland-logo.png

Pathé Thuis is een on-demand service met de allernieuwste en beste titels die onlangs in de bioscoop draaiden.

pathe-thuis-logo-color.png

Popcorn Time, een programmaatje waarmee je alle films en series die er bestaan onbeperkt gratis kunt kijken. Maar het is natuurlijk illegaal, en je kunt een boete riskeren.

pctlogo.png

Zo zijn er vast nog een hoop alternatieven. Maar er is er toch ééntje die er qua originaliteit en visie met kop en schouders bovenuit steekt: Cinetree.

Een hart. Dat is wat Cinetree zo speciaal maakt en waar het bij de andere streaming-services aan ontbreekt. Een hart voor film. Liefde voor de kleinere films. Voor verhalen die verteld moeten worden. Niet voor films waarbij de grootste drijfveer is om zoveel mogelijk geld binnen te harken. Maar voor films met een boodschap, met een regisseur die iets tegen het publiek wilt zeggen.

Cinetree-aanbod.jpg

Elke week 2 nieuwe films. Altijd keuze uit 10 films. Dat is zo’n beetje het concept van Cinetree wanneer je je voor 6 euro per maand aansluit bij de filmclub. De eerste 2 weken hiervan kun je gratis proberen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een film te huren. Dit is dan een losse prijs die varieert tussen de 3 en 6 euro per film.

Ook het kiezen van een film is iets waar Cinetree aandacht aan heeft besteedt. Waar je bij Netflix vaak nog langer aan het zoeken bent dan dat je daadwerkelijk aan het kijken bent is de keuze hier snel gemaakt. Elke film is gekozen door een curator die jou vertelt waarom jij de film moet zien. Ook zie je nog een aantal redenen staan waarom de film een must-see is.

Een aantal curators van Cinetree.
Een paar curators van Cinetree: V.l.n.r. Jelle Brandt Corstius, Hanna Verboom, Joris Luiendijk, Halina Reijn en Jeroen van Koningsbrugge

De meest opvallende feature is die van het delen van een film op Facebook. Elke film op Cinetree kun je op Facebook delen waarna al je Facebook-vrienden deze gratis kunnen bekijken. Zo kun je hier wegens een link die ik op de Facebook-pagina van FilmJunkie heb gedeeld tot 26 augustus gratis de film Boy A bekijken.

Zijn er nog minpunten? Vooral het beperkte filmaanbod is iets waar je aan moet wennen. Het kan zo zijn dat er misschien weinig films zijn die je aanspreken. Het is dan een aanrader om er gewoon eentje te kijken en niet uit te zetten. Maar smaak is iets wat bij iedereen verschilt. Dus bekijk voordat je je aanmeldt of er iets in het huidige filmaanbod zit wat je aanspreekt. Zo niet, wacht dan een week of een maand en dan zijn er weer genoeg andere films.

Dus, kijk je het liefst zoveel mogelijk films en geef je niet erg veel om kwaliteit dan kun je toch maar beter in de oude vertrouwde Netflix-bubbel blijven hangen. Maar noem je jezelf een filmliefhebber en kijk je het liefst naar een film met een goed verhaal? Dan is Cinetree voor jou gemaakt.

En begrijp me niet verkeerd, Netflix heeft ook geweldige films en series, evenals Videoland. Maar Cinetree brengt je uit de mainstream comfort-zone. En dat is best wel belangrijk als filmliefhebber.

2 comments

    • Ik ben Picl inderdaad vergeten. Maar wat ik heb gezien is dat het een erg dure service is. Even duur als bioscoop. En het is gewoon een filmpje huren. Cinetree is veel origineler. En heeft echt een visie. Ik wordt er niet enthousiast van, zeg maar. Maar ik had hem inderdaad wel kunnen noemen.

      Like

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s