De 15 filmvragen blogathon

Naar aanleiding van de 2000e blog van meesterblogger Nostra de Filmkijker, heeft hij een blogathon opgezet. Een blogathon houdt in dat er een bepaald iets is waar allemaal verschillende bloggers hetzelfde over schrijven. In dit geval zijn er 15 vragen die ik moet beantwoorden. Alle uiteindelijke blogs waarin filmbloggers deze vragen hebben beantwoord komen terecht op http://www.defilmkijker.com/2017/09/13/15-vragen-blogathon/

Hieronder beantwoord ik de 15 gestelde vragen:

15FilmvragenBlogathon (1)

1. Van welke film houd je enorm en vol passie van?

Een film waar ik enorm van houd is Lethal Weapon, en daarmee ook meteen de sequel Lethal Weapon 2. Ik geniet ontzettend van de humor, de actie en de muziek. Het is alweer even geleden dat ik een Lethal Weapon film heb gezien. Maar ik krijg er nu weer helemaal zin in.. Het is overigens niet de beste film die ik ooit heb gezien. Dat is American Beauty.

616014 (640x360).jpg

2. Welke film zal je nooit kijken?

Ik heb een verschrikkelijke afkeer van Nederlandse rom-coms. Een film als Hartenstrijd of Mannenharten zal ik liever nooit kijken. Maar ik zou zo’n film alsnog eerder kijken dan een film als The Excorcist of The Conjuring. Horrorfilms over demonen en dergelijke zal ik nooit in mijn hele leven kijken. Daar trek ik echt een keiharde grens, zie een blog daarover.

3. Van welke film was je na het zien sprakeloos?

Ik heb de film maar één keer gezien. Ik denk zo’n 3 jaar geleden. Maar ik kon echt bijna geen woord meer uitbrengen. Ik heb het over Interstellar. Ik was echt achterover geslagen door de film die één grote mindf*ck is. Omdat ik bang ben de geweldige herinnering eraan te verpesten ben ik niet van plan de film nog in de toekomst te gaan zien.

550739.jpg

4. Welke film raad je anderen altijd aan?

Vaak als mensen vragen welke film ze moeten gaan zien zeg ik American Beauty of Shutter Island. Twee meesterwerken die allebei op Netflix staan en echt waanzinnig goed zijn.

5. Welke acteur/actrice kijk je alle films van, ongeacht hoe slecht de film is?

Ik kijk alleen maar films waarvan ik weet dat het goede films zijn. Ik haat het om een slechte film te zien, pure tijdverspilling. Van mijn favoriete acteur, Mel Gibson, heb ik echt niet alle films gezien. Bijvoorbeeld We Were Soldiers heb ik uitgezet. Wat een flutfilm. Million Dollar Hotel maakte ook dat ik me ging irriteren aan Gibson. Daarom kijk ik geen films meer van hem waarvan ik vermoed dat ze slecht zijn.

mel-gibson (1).jpg

6. Van welke acteur/actrice snap je niet waarom ze zo populair zijn?

Ik snap van iedereen waarom diegene populair is. Als iemand geen talent maar wel een knap gezicht heeft kan diegene heel populair zijn en snap ik dat ook. Dus op die vraag is niet echt antwoord te geven. Maar alle acteurs of actrices van wie ik hun beroemdheid hen niet gun zijn Nederlands. Van die mensen als Georgina Verbaan, Barry Atsma of Noortje Herlaar. Zelfs mijn hond kan beter acteren.

7. Welke acteur of actrice (levend of dood) zou je dolgraag willen ontmoeten?

Ik wil niet per se iemand ontmoeten. Ik bedoel al die bekende popiejopies zijn ook maar mensen. Maar als ik moest kiezen zou ik voor een superknappe actrice gaan als Àstrid-Bergès Frisbey of Natalie Portman. Wat een schitterende vrouwen zijn dat zeg.

8. Wat vind je de meest sexy acteur of actrice?

Haha, ik denk dat ik dat hierboven al duidelijk heb gemaakt. Hieronder kun je deze twee goddelijke vrouwen bewonderen!

tumblr_nhd96z3tmM1s06ctzo1_500
Àstrid-Bergès Frisbey
Natalie-Portman-Funny-67571.gif
Natalie Portman

9. Hoe ziet jouw droomcast er uit?

Dat is een lastige. Ik zou denk ik als hoofdrol Mel Gibson doen, in zijn jonge jaren. Jake Gyllenhaal mag dan een beetje een soort villain zijn. En Natalie Portman zou dan ook een hoofdrol mogen spelen.

10. Wat is je favoriete samenwerking tussen twee acteurs?

Danny Glover en Mel Gibson in Lethal Weapon natuurlijk! Een chemie waar je U tegen mag zeggen.

lethal_weapon_pic02.gif

11. Wat is je favoriete omgeving waarin een film zich afspeelt?

Films die zich afspelen in een natuurlijk landschap zijn vaak waanzinnig qua setting. Denk aan films als The Revenant of Die Wand.

12. Wat is je favoriete decennium van films?

Het is tegelijkertijd ook het decennium met de meeste films waar ik me aan irriteer. Maar vanaf 2010 zijn toch ook de meeste films gemaakt die ik adoreer.

13. ”Chick flick” of actiefilm?

Ja een actiefilm natuurlijk. Ik prefereer romantische films boven actie. Maar een chick flick vind ik ook zo idioot. Meestal zijn de relaties en omstandigheden in chick flicks zo onrealistisch als maar kan. Neem die nieuwe film Everything Everything. Joh, bij die trailer krijg ik neigingen om een shotje bleekmiddel te nemen.

14. Held, slechterik of anti-held?

Anti-held. Een held vind ik meestal stom. Een slechterik kan ik van genieten maar een anti-held komt altijd het meest dichtbij en ik denk ook dat veel mensen een anti-held prefereren. Die zijn vaak identificeerbaar. Neem Lou Bloom in Nightcrawler. Een onsympathiek persoon, maar toch begrijp je hem heel erg, en dat maakt dat je van hem gruwelt maar ook sympathie voor hem weet op te brengen. Tot aan het einde dan..

Nightcrawler-quotes.gif
Jake Gyllenhaal als Lou Bloom in Nightcrawler

15. Zwart/wit of kleur?

Kleur. Zwart-witte films kunnen tof zijn maar aangezien ik zo’n ontzettend kleurrijk persoon ben prefereer ik ook gekleurde films 😉

 

Tot zover weer 15 vragen over het belangrijkste onderwerp in de hele wereld. Ik vond het tof om deze vragen te beantwoorden. Weer een stukje zelfinzicht, of iets dergelijks. En ik ben benieuwd naar de uitkomsten van andere bloggers. Misschien volgende keer ongeveer net zulke vragen, maar dan over series?

Adieu! 

14 comments

  • Ik ben het volkomen eens met je ‘mopperstuk’. De kritiek op de eenzijdigheid van de vietnamezen is ook de grootste kritiek op het tentoonstellen van de ‘jappen’ die ik had in Hacksaw Ridge. Mel Gibson is een awesome guy, maar net iets te veel patriottisme in zijn bloed.

   Like

   • Deze is nog niet eens door hemzelf geregisseerd, kun je nagaan. Schrijver van het boek Pearl Harbor regisseerde deze (en dat verbaasde me dus ook niets, haha).

    Liked by 1 persoon

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s