Rotsvast #1

Daar sta je dan. Aan de vooravond van wellicht het grootste avontuur uit je leven, tot nog toe. Enthousiasme was niet erg aanwezig evenals enige vorm van zenuwachtigheid. Ik had mijzelf licht apatisch opgesteld. Verwachtingsloos. Ik zie het wel. En nu ben ik weer thuis van het eerste weekend. Allesbehalve apatisch.

rotsvast 1

Rotsvast is een bijbelschool welk in 2016 is opgericht in de Bijlmer door de 2 prachtige mensen Jan en Ruth de Haan. Hun passie voor jongeren werd verwezenlijkt op een plek waarbij jongeren discipelen van Jezus worden.

Ikzelf ben nu één van die discipelen. Ik heb besloten om Jezus te volgen en deel te nemen aan Rotsvast. 2 weekenden in de maand, in Dordrecht. Vrijdagavond God aanbidden. Zaterdagochtend les, zaterdagmiddag outreach (de wereld in), zaterdagavond van alles en nog wat, zondagochtend dienst en lunch. Tussen en tijdens deze ingeplande activiteiten worden er nog een hoop gesprekken gevoerd en komen er heus wel eens ongeplande dingen op je pad. Zo ziet zo’n weekend dus eigenlijk in elkaar.

De ietwat geforceerde apathie maakte al snel ruim baan toen de andere deelnemers ook kwamen. Leuk om mensen te zien die ik al kende, maar even leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Wegens een vertrouwelijke band met elkaar en een waarborging van veiligheid ga ik in deze, en wellicht komende blogs, niet in op de personen zelf en zal ik een blog zoveel mogelijk bij mezelf betrekken. Indien er iets is gebeurd wat ik, wegens mijn typziekte, niet laten kan om te delen zal ik dit eventueel, met toestemming van de desbetreffende persoon, in mijn blog delen.

21728373_857731184402922_7342815533399665518_n (2)
Deelnemers Rotsvast 2017-2018

Na een ietwat slapeloze nacht, teveel koffie op en mensen snurken, kregen we na het ontbijt les van Walfried Giltjes. Een sterke les waarbij de boodschap eigenlijk was dat een relatie met God zo ontzettend belangrijk is. Religieuze gedachten en wetticisme, dus allemaal regeltjes enzo, is eigenlijk ontzettend gevaarlijk. Het haalt het echte doel uit het zicht. Geloven in Jezus is geen religie. Het is een relatie. Deze relatie is zo belangrijk zodat wij door de Heilige Geest de hemel zichtbaar kunnen maken op aarde. Met als gevolg dat mensen kunnen zien en ervaren dat God goed is.

Ook is de enige manier waarop je aan een mooi karakter kunt werken, een relatie met God te beginnen en daarin te ontwikkelen. Want eigenlijk ziet God jou als een perfect iemand. Hij ziet alleen het mooie karakter. En als je een relatie met hem hebt haal je het beste in je naar boven en worden onvolmaaktheden uitgewist.

Na de les en het napraten zijn we de straat op gegaan. Met als opdracht om mensen op straat door de ogen van God te kunnen zien en eigenlijk te zien hoe mooi ieder persoon is. Tja, ik en andere mensen konden het daar niet echt bij laten. Er is gepraat met mensen op straat. Discipelen zijn aangesproken, we hebben ook anderen aangesproken. Ik zag een bekende met wie ik heb gebeden. Het was dus een erg constructieve middag.

Zondagochtend werd de dienst van de gemeente waar ik normaal naartoe ga gehouden in de locatie van Rotsvast, Bonfire. Het was een doopdienst, er waren dus veel mensen aanwezig. Na de dienst zijn er nog mooie dingen gebeurd waar ik voor de rest niet op in zal gaan. Wel kan ik zeggen dat het heeft bijgedragen aan een sterke voldoening en een bevestiging dat Rotsvast de juiste weg is om komend jaar te bewandelen.

Samen met Jezus.

Ik weet niet of ik na ieder weekend zal gaan bloggen. Ongetwijfeld zullen er nog wel andere blogs volgen. Heb je een vraag of wil je commentaar geven laat dan een reactie onder dit bericht achter.

Rotsvastbijbelschool.nl

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s